29 Kasım 2014 Cumartesi

Bir polar battaniye

Bugün telefonda, yine hiç susmayacakmışım gibi bıdır bıdır bıdır
konuşurken bambaşka konularda; kendime ait bir ışık yandı içimde. Kendime ait ve çok içimde hissettiğim bir minik soru lambası. 
Kendimi tanımlarken rahatlıkla söylediğim bu şeyi kendime sordum telefonu kapatınca; kendimi dinlemeye çalıştım bu soru karşısında uzun uzun..
Tüm bu çabuk sıkılan, sıkılınca bırakan uyuz karakterime rağmen yıllardır süren, kemikleşmiş, çok sağlam ilişkilerimin olması neyle ilgili olabilir diye? 
Dostlarımı kendimden bir parçaymış gibi hissedebilmelerimi açıklayan ne?
Çok sevmem ve hep orada kalmaktan mutlu olmam..
Onlara karşı olan içindeki bu tarif edilemez kopmaz ip, bu kardeşimmiş gibi hissedene kadar çok sevmelerim falan.. 

Sanırım insanlarımı bir kere sevince; tam anlamıyla, her şeyleriyle sevdiğimden. İyi ya da kötü olabileceklerini bilerek, onların insan olduklarını anlayarak, onları mutsuz zamanlarında çok öperek, sonra mutlu oldukları zamanlarda ise kahkahalarına eşlik ederek sevmelerimden..
Buluştuğumuz anda kocaman sevinmelerimden, eve dönerken sarıldığımda tüm kalbimle öptüğümden, konuşmak istemediğimdeyse hiç bir yapmacıklık barındırmayacak kadar orada olmayışımdan.. Acılarını şifa dualarıyla, mutluluklarını nazar dualarıyla korumak istediğimden. Öksürdüklerinde bir anne gibi ıhlamur kaynatmak isteyişimden ve  mideleri bulandığındaysa korkak bir çocuk gibi ortadan toz olmalarımdan.. Sonra fikirlerini sormadığım halde anlattıklarında dinlemeyişimden, sorduğumda ve anlatmadıklarında zorla anlattırışlarımdan falan bahsettim kendime. 
Uzun uzun sevdim dostlarımla ilgili hissettiğim bu cümlelerimi ve daha yazamadığım tonlarca kütleyi.

Kurduğumuz bu tür sağlam köprüler, ulaşılması zor alanlarımıza yürümemizi sağlıyor bana kalırsa. 
Varoluşsal yalnızlığımıza teddy bear oluyor. Gardrobun tepesinden bize bakan o yaşlı oyuncak ayının güvenini veriyor. Hani neresi ne zaman yırtılmış bilirsiniz, yırtılmış dikilmiş ve hala orada duruyor. 

Tarifsiz bir güven duygusu. 
Tarifsiz bir şekerlik.

Çok yumuşak; bir polar battaniye..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder